Tips & Tricks‎ > ‎

Patinering

 
 
 til venstre umalet emne, øverst og til højre malet emne. Her er valgt murstensfarve på acrylbasis. murstensfarven skal males på først og være 100% tør før næste skridt påbegyndes.
 
 
 i skål eller låg kommes en klat kunstharpikslim og lidt titaniumhvid samt 1 knivspids sortrøg. Begge farver er tørfarver og købt hos http://www.byensfarve.dk/toerfarver.html som gerne sender med post. Farve og lim blandes til den farve man mener fugen skal have.  Fat en vatrondel ( dem din kone måske bruger) og fold den sammen, så du får en kvart cirkel.
 
 
 
 dyp den i limfarven du har blandet, og smør det over på din murstensoverflade og lad det sidde til det ikke er helt tørt, men næsten. tag en ny rondel, dyp i rent vand, og gnid henover det malede tilstrækkeligt til at fugerne bliver tilbage
 
 
 og resultatet er en teglrød overflade med grå fuger. Skulle det mislykkes første gang, så vask det hele af under lunkent vand, men gnid ikke for hårdt da teglfarven så vil blive vasket af også, og iøvrigt bestemmer man selv restmængden og farve af fuge materiale.

Comments